Preț – 95.99 Euro Primele 5 rânduri în autocar –105.99 Euro |
---|
Preț copii cu 2 maturi în cameră: |
0-1 ani (inclusiv) – Gratis (fără loc în transport și fără pat adițional) |
2-6 ani (inclusiv) – 84.99 Euro |
7-11 ani (inclusiv) – 89.99 Euro |
Preț cameră Single – 135.99 Euro (Singur în cameră) |
Iași – din fața Palatului Culturii
02:00
Transfăgărășanul este drumul printre munți, construit prin îmbinării resurselor naturale cu puterea și priceperea omenească. Considerat una dintre cele mai impresionante șosele din Europa, acesta traversează cea mai înalta unitate alpină din România, Munții Făgăraș și face legătură între zonele istorice Muntenia și Ardeal. Pe parcursul a celor 92 de km între comună sibiană Cărțișoară și comuna Bascov, județul Argeș, Transfăgărășanul dezvăluie peisaje spectaculoase. Traversarea acestuia reprezintă o adevărată provocare pentru șoferi, îmbinând adrenalină provocată de numeroasele serpentine cu priveliștile feerice care vă desprind de realitate.
Construcția Transfăgărășanului a strâns numeroase povești despre bucuriile și dramele muncitorilor. În 1969 s-a decis că acest drum să fie înainte de toate unul strategic, care să asigure trecerea trupelor armate în Ardeal, în caz de război. Astfel, s-ar fi realizat mai multe cai de acces spre Transilvania, evitându-se trecerea pe la Porțile de Fier. Însă în 1971 Nicolae Ceaușescu a hotărât să se construiască un drum propriu-zis, cu două benzi de circulație.
Construcția Transfăgărășanului a presupus eforturi materiale. Geniștii de pe munte trebuiau să înfrângă rezistență stâncilor; la Bâlea-Cascadă, vreme de patru ani, la ore fixe, searuncau în aer stânci dinamitate. Apoi, militarii degajau manual zona cu ajutorul rangilor, aruncând bolovanii în prăpastii. Pe munte se montau plase metalice pentru a împiedica căderea pietrelor. La realizarea șoselei s-au folosit 6500 de tone de explozibil. Drumul prin Munții Făgăraș a fost inaugurat în septembrie 1974 și de atunci a uimit valuri de turiști care au avut curajul să-l parcurgă.
Sibiu, cunoscut și sub denumirea germana Hermannstadt a fost și este unul dintre cele mai reprezentative orașe din Romania, atât din punct de vedere turistic, cultural dar și economic. Aici exista cel mai important centru al minorității germane din Transilvania, de asemenea și alte minorități (maghiari, țigani, slovaci și ucrainieni).
Cine nu a auzit de Castelul de lut Valea Zânelor? Niște căsuțe ireale, dintr-o lume fantastică, parcă desprinse dintr-un basm românesc! De ce românesc? Pentru că locul nu te duce cu gândul la prințese, la Cenușăreasa sau Albă ca Zăpada, ci mai degrabă la Ileana Cosânzeana și Harap Alb, la lupte cu paloșul împotriva zmeului sau la Sfânta Duminică ieșindu-i în cale Fetei moșneagului. Căsuțe din lut cu uși rotunjite și acoperișuri țuguiate, într-un peisaj tare rustic, cu un nume cât se poate de potrivit, din basme și el: Valea Zânelor!
Știați că?
Ziua 1: –
Ponirea din Iași
Vizitarea Castelului de Lut
Vizitarea Fermei de Cerbi
Excursie Sibiu
Timp liber
Cazarea Pensiune
Ziua 2: –
Transfărărășan – cel mai spectaculos drum din lume
Urcarea cu telecabina
Lacul Bâlea
Cetatea Făgăraș
Pornire spre Iași
Prețurile sunt preluate din internet și Panda Tur nu poartă răspundere pentru corectitudinea lor sau eventualele schimbări.